یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۲ - ۰۴:۱۷
نشست تخصصی دستاوردهای منشور توسعه فرهنگی قرآن

نشست تخصصی دستاوردهای «منشور توسعه فرهنگی قرآن» با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در سالن نمایشگاه قرآن کریم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام حمید محمدی در ابتدای این نشست با بیان این که اگر بخواهیم درباره تاریخچه قرآنی سخن بگوییم، ساعت‌ها حرف برای گفتن هست؛ اما از این تاریخچه سند قرآنی، همان بس که آرزوی سی ساله جامعه قرآنی به ثمر نشست. این سند یک سند متعالی برای راهبری فعالیت‌های قرآنی در کشور است. سال‌ها تلاش ما برای این منشور قرآنی باعث شد تا این آرزو در سال 1388 به ثمر بنشیند  و در حال حاضر با با محقق شدن اهداف منشور قرآنی، به این فکر کنیم که در گام‌های بعدی چه باید بکنیم؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا منشور درواقع دولتی کردن فرهنگ قرآنی است؟ گفت: تصویب بیش از 14 مصوبه و تاسیس مؤسسه قرآنی مردمی در وزارت ارشاد و همین تعداد در سازمان دارالقرآن الکریم و اگر اجازه می‌دادیم ده‌ها اتحادیه قرآنی در کشور تاسیس می‌شد. ضمن این که به این وسیله دولت در این باره پاسخگو و مسئول بوده و بدین ترتیب شرایطی به وجود آوردیم تا آموزش و پروش، مسئول فعالیت‌های قرآنی کودکان و نوجوانان باشد؛ این مسئولیت در دانشگاه‌ها به وزارت علوم و وزارت بهداشت سپرده شده است البته از ابتدا به دنبال تاسیس وزارت قرآن بودیم اما در نهایت معاونت قرآنی با بیش از 1000 پست سازمانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وجود آمد.

 در ادامه این نشست حجت الاسلام سعید بهمنی عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: در یک نگاه کلی اگر بخواهیم فرهنگ قرآنی را توضیح دهیم، باید بگوییم فرهنگ قرآنی یعنی همه چیز پیش فرض خود را از قرآن می‌گیرد. قرآن کریم یکی از مفاهیم کلیدی را در خود دارد که آن تمسک جستن به قرآن در تمامی موارد زندگی است. براساس احادیث ائمه اطهار (ع) متمسکین به قرآن از مصلحان جامعه هستند. هدف شورای توسعه و منشور توسعه در افق زمان منطقی، دست یابی به اهداف آرمانی خود یعنی تمسک مردم به قرآن کریم است و هرروز که مردم به آن برسند، قطعا جامعه ای از مصلحان به وجود خواهد آمد.

دکتر حسین نادر منش معاونت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در پاسخ به این سوال که جایگاه آموزش عالی و پژوهش قرآنی در توسعه فرهنگ قرآنی چیست؟ گفت: اگر بپذیریم که امروزه مهمترین محل تربیت نیروی انسانی آموزش عالی است و علاوه بر تولید علمع تمدن سازی و فرهنگ سازی نیز در آن محل صورت می‌گیرد؛ به نقش این نهاد پی می‌بریم.

وی افزود: این موضوعی است که در چند سال اخیر از مطالبات جدی نظام، مقام معظم رهبری و مردم بوده و توجه به دانشگاه‌ها را در صدر اولویت‌های علمی نظام قرار داده است. در این نهاد، پس از تصویب منشور قرآنی دو نوع تحول شکل گرفت، ایجاد مراکز و کمیته ساخت علوم قرآنی و تعلیمات عظیم در این مورد، و پس از آن تاسیس موسسات مرتبط به قرآن در وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، مانند موسسه علوم قرآنی و همچنین تاسیس شورای عالی برنامه ریزی و شورای تحول قرآنی که از دیگر فعالیت‌های این سازمان بوده است.

در ادامه، دکتر حسین هژبری معاون پژوهشی و فرهنگی آموزش و پرورش، گفت: یکی از مهمترین فعالیت‌های آموزش و پرورش، آموزش عمومی قرآن می‌باشد. این آموزش همان گونه که از نامش پیداست، کاملاً عمومی است زیرا اکنون غالب بر یک میلیون کودک در پیش دبستانی درس می‌خوانند و بسیاری از بزرگسالان و کم سوادان نیز با این موسسات در رابطه‌اند، بنابراین آموزش‌های قرآنی را در حد عمومی ارایه می‌کنیم تا برای همه قابل درک باشد.

وی افزود: آموزش و پرورش سهم بسیار خوبی در رشد اهداف شورای توسعه داشته است که از آن نمونه می‌توان به برگزاری 37 جلسه با حضور اعضای فعال و 97 طرح مصوب در این جلسات اشاره کرد، در طرح نور نیز از سه و نیم میلیون دانش آموز ثبت نام شده که دومیلیون نفر آنها در آزمون شرکت کردند و گواهی نامه گرفتند.

هژبری گفت: با توجه به هدف گذاری شورای توسعه قرآن کریم، برای آموزش عمومی قرآن در کمیسیون، روخوانی و درک مفاهیم، شناخت حد اقل و اجمالی تاریخ قرآن، تمسک به قرآن و عترت، انس با قرآن و حفظ آیات و سوره‌های قرآن را در اولویت قرار داده ایم.

وی تاکید کرد: ما ششصد دار القران داشتیم و این برکت را بدست آوردیم که آنها را به مراکز تخصصی و راهبردی برنامه‌های قرانی تبدیل کرده و 500 نفر از بهترین قاری‌های کشور را جذب کرده و نفر نخست مسابقات قرآن جهانی که از شهر کرمان است را برای آموزش به کودکان و نوجوانان جذب کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha